Artikelen

 

Wat is Endermologie LPG?

Endermologie is een behandelingsmethode voor de huid en het onderhuids bindweefsel. Met behulp van een apparaat wordt een intensieve vacuümtechniek toegepast die de huid aanzuigt, omhoog trekt en op- en afrolt.
Endermologie is een mechanische bindweefselmassage.
Voor ieder huidtype of indicatie kan een speciaal programma worden ingesteld.
De vacuümtechniek verbeterd de doorbloeding en lymfecirculatie waardoor er een versnelde stofwisseling in de cellen ontstaat. Ook wordt door de huidgymnastiek (op- en afrollen) de vorming van collageen in de huid gestimuleerd.

 

 

Endermologie: best werkende methode tegen cellulitis

Endermologie wordt zowel therapeutisch dan wel met een esthetisch doel gebruikt en verhelpt verschillende huid-, bindweefsel- en doorbloedingproblemen.
Endermologie wordt toegepast door een (Fysio)therapeut, die een opleiding tot Endermoloog heeft gedaan.

 

 

Voor wie is Endermologie bedoeld?

Endermologie wordt zowel therapeutisch dan wel esthetisch toegepast voor iedereen die zijn haar huid structureel wil verbeteren, een gezonde, stevige gladde huid wil hebben èn behouden.
Endermologie is geschikt voor vele huidtypes waaronder verslapte huid, cellulitis, verklevingen, littekens, slechte doorbloeding, vetophopingen en vertraagde lymfestroom.
Endermologie lijkt soms een typisch vrouwenproduct vanwege de toepassing voor cellulitis maar ook mannen hebben baat bij de behandelingen. Denk maar eens aan een litteken door een operatieve ingreep wat al jaren een doorn in het oog is. Of wanneer u last heeft van vermoeide benen of lichte spataderen.
Mannen, vrouwen, jong of oud; Endermologie is een goede methode en beter voor je vel en beter voor jezelf.


Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het doel wat voor u ogen heeft, welke indicatie, en bij cellulitis, het stadium waarin de cellulitis zich bevindt. Verwachtingen en haalbaarheid worden na een intakegesprek samen met u afgestemd. Zo leert praktijkervaring bij toepassing tegen cellulitis dat er gemiddeld 15-18 behandelingen nodig zijn.

 


Opbouw van een cellulitiskuur.


De cellulite behandeling wordt in de opbouwfase tweemaal per week uitgevoerd. De behandelingen duren 40-45 minuten per keer. Na 5-8 behandelingen is er zichtbaar resultaat. De aanwezige cellulitis vermindert sterk of verdwijnt geheel.Tot aan dit resultaat is het niet wenselijk dat de serie onderbroken wordt. Daarna volstaat een behandeling per week en is zelfs wenselijk bij langer bestaande cellulitis of wanneer men tegelijkertijd een dieet volgt.
Om een blijvend resultaat te verkrijgen kan het in sommige gevallen wenselijk zijn om na verloop van tijd een verkorte herhalingskuur te volgen.

 

 

Waarvoor wordt Endermologie toegepast?

Esthetische indicaties
Cellulitis
Gewichtsbeheersing/afslanken
Versteviging bij verslapte huid (afslanken/zwangerschap/veroudering)
Voor- en nabehandeling bij liposuctie
Therapeutische indicaties
Littekens
Doorbloedingsstoornissen (vaatinsufficiëntie)
Oedemen (zware benen)
Bindweefselproblemen (fibromyalgie)
Reumatische klachten
Sportblessures
Migraine
Brandwonden

 

 

Cellulitis

Of je nu slank, dik, jong of oud bent, cellulitis of 'putjes-in-de-huid' is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Maar liefst 9 op de 10 vrouwen krijgt in haar leven met cellulitis te maken. Cellulitis wordt ook veroorzaakt door genetische factoren, te weinig beweging, obstipatie, stress, slechte eetgewoonten, roken, teveel alcohol en het gebruik van bepaalde medicijnen. Cellulitis ontstaat door een veranderende hormoonstofwisseling in de cellen. Veel voorkomende cellulitisplekken zijn: bovenbenen, billen, kuiten, bovenarmen. Eenmaal ontstane cellulitis verdwijnt niet zomaar door sporten of een vermageringskuur.nDe vacuümtechniek verbeterd de doorbloeding en lymfecirculatie waardoor er een versnelde stofwisseling in de cellen ontstaat. Ook wordt door de huidgymnastiek (op- en afrollen) de vorming van collageen in de huid gestimuleerd. De behandelde huid is gladder, zachter, beter doorbloedt, minder pijnlijk waarbij de 'cellulitishuid' zienderogen is opgeknapt.

 

 

Littekens/Brandwonden

Verkleving van littekenweefsel door een operatie, trauma of door brandwonden kan hinderlijk en pijnlijk zijn. Door Endermologie wordt de huid weer soepel en de doorbloeding verbeterd, bewegingsbeperkingen door een verstrakte huid en bindweefsel verdwijnen en het litteken wordt minder pijnlijk en zichtbaar. Zodra een wond dicht is en genezen verklaard door een arts, kan de behandeling starten. Indien nodig wordt contact opgenomen met de behandelend arts.

 

 

Doorbloedingsstoornissen (vaatinsufficiëntie/oedemen)

Een zwaar gevoel in de benen, vermoeide benen, kramp in de benen, het ontstaat allemaal door een minder goede doorbloeding. Endermologie verbetert de doorbloeding in de benen en verhelpt klachten. De behandelingen werken ook goed als je last van (niet al te grote) spataderen hebt of als je veel last hebt van koude voeten.

 

 

Bindweefselproblemen (fibromyalgie/reumatische klachten)

Het fibromyalgie syndroom is een aan het chronisch vermoeidheidssyndroom gerelateerde reumavorm. Fibromyalgie is een vorm van weke-delen reuma. De klacht bij fibromyagie is vooral pijn in spieren en bindweefsel. Deze aandoening kan gepaard gaan met stijfheid, slaapstoornissen, vemoeidheid, darmklachten en hoofdpijn. Een remedie is nog niet bekend. Wel kunnen de symptomen van fibromyalgie worden behandeld en verlicht met Endermologie.


Sportblessures

Stimuleren van herstel na sportblessures (zweepslag, ruptuur) en als voorbereiding voor sportprestaties.

 

 

Huidveroudering/Versteviging van de huid (lichaam en gezicht)

Als je ouder wordt verminderd de elasticiteit van je huidweefsel. Hier ontkomt helaas niemand aan. Ook luchtvervuiling, veel in de zon zitten of verkeerde voedingsgewoonten zorgen voor een vroegtijdige veroudering van de huid.


Gewichtbeheersing/Afslanken/Wellness/Figuurcorrectie

Wanneer je in korte tijd veel kilo’s kwijtraakt kan de huid slap worden. Daarom is het goed om de huid te behandelen met Endermologie tijdens of na een periode van lijnen. Om de huid tijdens of na een periode van afvallen weer ‘strak’ te krijgen, is het belangrijk te bewegen en de huid te stimuleren. Indien gewenst kan er tijdens het intake gesprek bekeken worden wat de mogelijkheden zijn van het volgen van een proteinedieet in combinatie met Endermologie voor een optimaal resultaat.

Hormoonschommelingen kunnen gewichtstoename veroorzaken. Zonder de je voedingspatroon is veranderd kunnen buik, armen en benen dikker worden.Om het proces van gewichtstoename tegen te gaan is Endermologie een oplossing.We adviseren dit wel te doen in combinatie met beweging en een aanpassing van het voedingspatroon.

Zwangerschap

Uiteraard wordt iedereen zwaarder tijdens een zwangerschap, niet iedereen krijgt na de bevalling weer de gewenst lichaamsvorm terug. Endermologie is een goede manier om, eventueel in combinatie met een dieet, je figuur weer in vorm te krijgen.

Zes weken na de bevalling kun je met Endermologie beginnen (ook na een keizersnede). Het is bewezen dat de huid na de bevalling sneller herstelt dankzij Endermologie.

 

 

Striae

Striae zijn scheurtjes in de opperhuid, die ontstaan doordat vetcellen zich stapelen en er zich onderhuids een nieuw vetlaagje vormt. Deze plotselinge groei van de opperhuid kan te snel gaan, waardoor scheurtjes ontstaan. De rode scheurtjes worden later witte littekentjes. Zolang de scheurtjes nog rood tot paars van kleur zijn kunnen ze met behulp van Endermologie vrijwel verdwijnen. Striae die in de puberteit ontstaan zijn goed te behandelen.
Zwangerschapsstriae zijn niet eerder dan 6 weken na de bevalling te behandelen. Meestal zijn er al witte littekens ontstaan. Ze verdwijnen met behulp van Endermologie niet compleet, maar kunnen wel vervagen.


Voor- en nabehandeling liposuctie

Behandeling met Endermologie is tevens een uitstekende behandeling als voor- en nabehandeling bij liposuctie. Voordat de operatie plaatsvindt wordt de huid met de methode in optimale conditie gebracht. Na de ingreep kunnen zwellingen of verklevingen verminderen of worden voorkomen als voorwaarde tot een mooi herstel.