Over de praktijk


"Aandachtig aangeraakt worden

is onontbeerlijk                                                     DSC01341
in een mensenleven."Ineke de Boer de drijfveer achter Fysioplus

Fysioplus werd door Ineke de Boer in 1999 vanuit drive en passie opgericht en uitgebouwd waardoor inmiddels een unieke manier van behandelen is ontstaan. Als fysiotherapeut integreerde zij binnen Fysioplus verschillende zienswijzen en therapieën, in combinatie met haar ‘menservaring’. Daarbij is ze gespecialiseerd in huid- en bindweefselaandoeningen en past zij sinds 1999 de methode Endermologie toe in Friesland.


Fysiotherapeut plus

Dat één plus één twee is leer je al snel.

Afgestudeerd als fysiotherapeut in 1986 en vervolgens werkzaam in een aantal verschillende praktijken en organisaties heeft ze, naast werkervaring, een brede 'mens' kennis opgedaan.
Regelmatig werd zij zich ervan bewust dat ze niet de werkelijke, vaak dieper liggende, oorzaak van klachten aanpakte. Ze ging zich daarom specialiseren en volgde opleidingen om mensen met gezondheidsproblemen vanuit verschillende invalshoeken te kunnen behandelen. Tijdens haar professionele en persoonlijke ontwikkeling kwam gaandeweg het besef dat één plus één vaak meer is dan twee. Gedurende haar loopbaan leerde ze dit fenomeen steeds beter te begrijpen en te hanteren. Het geldt niet alleen voor lichamelijke ziektebeelden; vooral een samengaan van verschillende klachten, lichamelijke én psychische, kunnen tot een complex beeld leiden.

Hier geldt dat één plus één meer is dan twee!


Fysioplus pluspunt: aandacht en enthousiasme

Binnen Fysioplus is haar oprechte aandacht gericht op de mens vanuit een complementaire en holistische visie. Holos komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘heel’. Haar aandacht is niet uitsluitend op een ziekte of kwaal gericht, maar op de hele mens die een gezondheidsprobleem heeft, want die beide vormen een geheel en kunnen niet los van elkaar worden gezien.


Binnen de werkwijze van Fysioplus zijn het ‘lichaam’ en de ‘huid’ daarbij de belangrijkste aangrijpingspunten. Fysioplus biedt dus ondersteuning aan mensen met aandoeningen van huid en bindweefsel en het bewegingsapparaat, die onderling samenhangen en elkaar beïnvloeden. 

Graag gaat Ineke de Boer de uitdaging aan om samen met jou de oorzaak van je klachten op te sporen, vervolgens te behandelen en zo de balans in jou weer te herstellen. Het is haar drijfveer om vanuit oprechte aandacht het beste resultaat te bereiken zodat jij je gezonder weet en beter in je vel komt te zitten.


 

 


Fysioplus+beter voor jezelf. 

                  Handtekening