Wat is lipomassage?

Lipomassage is een methode binnen de bindweefselmassage waarbij met speciale manuele technieken, specifiek en lokaal, daar waar het nodig is efficiënt te behandelen. Het verstevigt de huid, verbeterd de contouren en maakt cellulitis gladder. Door lipossage wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor afvalstoffen in het lichaam beter afgevoerd kunnen worden.

De behandeling wordt toegepast tegen de sinaasappelhuid (cellulite), figuurcorrectie, striae, verhard (vet) weefsel, verslapte huid na zwangerschap, tijdens het afslanken, voor- en nabehandeling bij liposuctie en liposculptuur, huidveroudering (versteviging).

Wat gebeurt er na elke behandeling?

Na de behandeling ziet uw huid er korte tijd lichtroze uit en kan een aantal uren warm aanvoelen. Soms komt een lichte hoofdpijn of vermoeidheid voor.

Doet de behandeling pijn?

De behandeling kan in het begin pijnlijk aanvoelen doordat vastzittend weefsel, wat cellulitis is, gevoelig is. Na verloop van tijd bij een verbeterde doorbloeding zal de huid minder gevoelig zijn.

 

Welke sport is goed om een sinaasappelhuid te voorkomen?

Er is helaas geen specifieke sport die cellulitis tegengaat. Wel is het natuurlijk goed om elke dag iets aan beweging te doen.

Wat kan ik zelf doen?

Cellulitis is in veel gevallen erfelijk bepaald, hormonen bepalen echter of er uiteindelijk ook echt veranderingen optreden. De vorming van cellulitis kan gedeeltelijk door een actieve levensstijl en een gezond voedingspatroon worden tegengegaan. Als cellulitis eenmaal is ontstaan, kan sporten of een vermageringskuur de cellulitis niet doen verdwijnen. Voor de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen is het wel belangrijk om voldoende water te drinken.

Moet ik de kuur na een tijdje herhalen?

De behaalde resultaten na een kuur zijn min of meer blijvend. Het is niet noodzakelijk om eens per 4-6 weken een herhaling te ondergaan. Wel is het wenselijk wanneer na verloop

van tijd, soms pas na een jaar, de eerdere behaalde positieve effecten verminderen, een korte herstel kuur van 3-5 keer te volgen. Verdere verslechtering wordt op deze wijze voorkomen of vertraagd

Is het mogelijk om alleen een bindweefselmassage te doen of is het beter om deze behandeling met een Endermologie behandeling te combineren?

Dit is mogelijk maar de combinatie met een Endermologie behandeling is effectiever.  Indien u voor een van deze combinaties kiest, is het raadzaam om de huid in een kuurvorm van te behandelen. Hoe lang deze kuur duurt, is afhankelijk van de conditie van uw huid en de behandelmethode die u kiest.

Hoe werkt een anti-cellulite apparaat?

De Endermologie LPG methode werkt op de huid en de onderliggende huidlagen: het bindweefsel, vetweefsel en het lymfesysteem. Door de behandeling wordt de bloed- en lymfecirculatie in de huid verbeterd, verklevingen losser en de contourverdeling egaler.Tevens heeft u minder last van vermoeide benen. Met behulp van een behandelkop op het apparaat wordt de huid omhoog gehaald en op- en afgerold. U draagt tijdens de behandeling een nylon bodysuit, dat van belang is voor de geleiding van de behandelkop van het apparaat.

Wat is Endermologie LPG

Endermologie is een behandelingsmethode voor de huid en het onderhuids bindweefsel. Met behulp van een apparaat wordt een intensieve vacuümtechniek toegepast die de huid aanzuigt, omhoog trekt en op- en afrolt.

Endermologie is een mechanische bindweefselmassage.
Voor ieder huidtype of andere indicatie kan een speciaal programma worden ingesteld.

De vacuümtechniek verbeterd de doorbloeding en lymfecirculatie waardoor er een versnelde stofwisseling in de cellen ontstaat. Ook wordt door de huidgymnastiek (op- en afrollen) de vorming van collageen in de huid gestimuleerd.